AI4SME Serbia

Dobrodošli na AI4SME Serbia, program Vlade Republike Srbije koji označava novi korak napred u našem digitalnom razvoju. U saradnji sa AI Singapur, Republika Srbija se 2022. godine pridružila Globalnom Partnerstvu za Veštačku Inteligenciju (GPAI) kao jedna od 29 članica, čime se priključuje vodećim svetskim stručnjacima u ovoj oblasti.

GPAI je međunarodni forum koji okuplja stručnjake i vlade radi razvoja teorije i prakse veštačke inteligencije, s poštovanjem ljudskih prava i demokratskih vrednosti. Kao deo GPAI, Srbija sarađuje s prestižnim članovima kao što je AI Singapur (AISG), nacionalni program Singapura za veštačku inteligenciju i jedan od osnivača GPAI. Ova partnersta nam omogućuju pristup najnovijim dostignućima i stručnosti u oblasti AI, doprinoseći razvoju digitalne ekonomije naše zemlje.

U cilju osnaživanja malih i srednjih preduzeća u primeni veštačke inteligencije, kreiran je portal AI4SME. Portal omogućava kompanijama pristup važnim informacijama, resursima i podršci potrebnoj za razumevanje i efikasno korišćenje AI u unapređenju njihovog poslovanja.

Pozivamo vas da istražite AI4SME, centralnu tačku za usvajanje veštačke inteligencije, kako biste unapredili svoje poslovanje u brzo menjanjućem digitalnom svetu i otkrili kako ova platforma može biti ključna u vođenju vašeg poslovanja ka uspešnoj implementaciji AI.

 

Ako ste pružalac AI rešenja, posetite specijalizovani deo našeg portala namenjen provajderima, gde možete predstaviti svoje proizvode i usluge, kao i stupiti u kontakt s potencijalnim klijentima. Ukoliko ste kompanija koja teži implementaciji AI, naš segment posvećen malim i srednjim preduzećima (MSP) nudi priliku za povezivanje s kvalifikovanim i verodostojnim pružaocima AI rešenja, čime se osigurava pristup prilagođenim AI rešenjima koja odgovaraju specifičnim potrebama vašeg poslovanja.

Video prezentacija ilustruje uspešne primere implementacije veštačke inteligencije u Srbiji, realizovanih uz podršku Centra za digitalnu transformaciju, pružajući uvid u stvarne primene AI u našoj zemlji i pokazujući kako inovacije u ovoj oblasti doprinose unapređenju poslovanja naših malih i srednjih preduzeća.