NT parkovi

Kada se inovaciona infrastruktura kontinuirano razvija, moguće je dalje jačanje IT sektora i ubrzani tehnološki napredak zemlje. Zato su naučno-tehnološki parkovi ključna infrastrukturna podrška inovacionoj delatnosti.

 

U Srbiji trenutno posluju četiri naučno-tehnološka parka i to u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Čačku.  

 

Osim podrške startapovima i rastućim kompanijama, privlačenja tehnološko-razvojnih domaćih i stranih partnera i investitora, povezivanja sa naučnim i visokoškolskim organizacijama i mentorima, razmene znanja i ideja i komercijalizacije inovacija, naučno-tehnološki parkovi stvaraju uslove i kreiraju ambijent za zapošljavanje mladih obrazovnih kadrova i primenu naprednih i inovativnih tehnologija sa potencijalom za rast, zapošljavanje i izvoz.

 

Strategijom razvoja veštačke inteligencije u Republici Srbiji za period od 2020. do 2025. godine prednost i povlašćene uslove za dobijanje prostora u naučno-tehnološkim parkovima imaju preduzeća i timovi koja se bave razvojem nauke i inovacija u oblasti veštačke inteligencije i njenih primena, kao i razvojem ekonomije zasnovane na veštačkoj inteligenciji.

 

Ako i tvoja ideja o upotrebi veštačke inteligencije može da dovede do ekonomskog rasta, zapošljavanja i kvalitetnijeg života, onda je naučno-tehnološki park pravo mesto za tvoje preduzeće. Ovde se podstiče razvoj inovativnih rešenja i jača sinergija tehnologije i biznisa!